dd skin builder : The file '/files/SchoolSolar/widgets/w_49930.ascx' does not exist. فرصت‌های سرمایه‌گذاری در سوریه
اللغة العربیة
فرصت‌های سرمایه‌گذاری در سوریه

فرصت‌های سرمایه‌گذاری در سوریه

تجارت ایران و سوریه

تجارت سوریه با ایران در سال‌های اخیر با وجود جنگ داخلی در سوریه، روند رو به رشدی داشته است. در سال 2022، حجم تجارت بین دو کشور به حدود 243 میلیون دلار رسید که نسبت به سال 2021، 27 درصد افزایش داشت. ایران در این سال، 208 میلیون دلار کالا به سوریه صادر کرد و 35 میلیون دلار کالا از این کشور وارد کرد.

صادرات ایران به سوریه

صادرات ایران به سوریه عمدتاً شامل کالاهای صنعتی، کشاورزی و مواد غذایی می‌شود. از جمله مهمترین کالاهای صادراتی ایران به سوریه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • محصولات دارویی و بهداشتی
  • محصولات کشاورزی و غذایی، از جمله گندم، روغن، شکر، میوه و سبزیجات
  • محصولات صنعتی، از جمله ماشین‌آلات، تجهیزات، مواد اولیه و محصولات شیمیایی

واردات ایران از سوریه

واردات ایران از سوریه عمدتاً شامل کالاهای کشاورزی، مواد معدنی و نفتی می‌شود. از جمله مهمترین کالاهای وارداتی ایران از سوریه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فسفات طبیعی
  • مواد معدنی
  • محصولات نفتی

آینده تجارت سوریه با ایران

با پایان یافتن جنگ داخلی در سوریه، انتظار می‌رود که تجارت بین دو کشور روند رو به رشد خود را ادامه دهد. ایران و سوریه ظرفیت‌های زیادی برای همکاری در زمینه‌های مختلف اقتصادی دارند. از جمله مهمترین زمینه‌های همکاری بین دو کشور می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بازسازی زیرساخت‌های سوریه
  • توسعه معادن و منابع طبیعی
  • ترانزیت کالا و مسافر
  • گردشگری

با همکاری دو کشور، می‌توان زمینه‌های جدیدی برای تجارت و همکاری بین ایران و سوریه ایجاد کرد و به توسعه اقتصادی دو کشور کمک کرد.

سوریه تا قبل از سال‌های بحران، تنها صادرکننده‌ی کالا از میان اعضای اتحادیه‌ی عرب بوده و در زمانی نه چندان دور از پویاترین اقتصادهای خاورمیانه بوده، دولت مرکزی سوریه حامی تولید بوده و هست. به همین دلیل این کشور از نظر اقتصادی می‌تواند در میان مدت، روزهای طلایی خود را بازیابد.

روزهای اوج صادرات سوریه 
نفت، کشاورزی، تولیدصنعتی و صنعت توریسم از منابع درآمدزایی دولت سوریه بوده که در حال حاضر سرمایه‌گذاری‌های بسیار زیادی برای احیای دوباره‌ی این صنایع صورت گرفته است. درحال حاضر نیز دولت اتکای زیادی به کشورهایی نظیر ایران و روسیه و چین برای تامین نیاز بخش‌های مختلف صنعت دارد.


وضعیت کنونی

با توجه به آغاز فرآیند فعالیت‌های بازسازی در سوریه، تلا ش دفتر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران و سوریه بر این است تا بر مبنای حضور در سوریه، بتواند پروژه‌های کلیدی که توسط دولت سوریه برای سرمایه‌گذاری معرفی می‌شوند را شناسایی کرده و به سرمایه‌گذاران خصوصی و دولتی ایرانی معرفی نماید. بدیهی است در حال حاضر با توجه به شرایط موجود در سوریه، این فرصت برای سرمایه‌گذاران ایرانی مهیاست تا به دور حضور از رقبای قدرتمند نسبت به سرمایه‌گذاری در سوریه اقدام نمایند.
جمهوری اسلامی ایران با توجه به روابط دوستانه و قدیمی با جمهوری عربی سوریه و سندهای راهبردی اقتصادی که با این کشور به امضا رسانده، و همچنین وجود توانمندی‌های فنی و مهندسی، می‌تواند فعالیت‌های سرمایه‌گذاری مناسبی را در این کشور انجام دهد.
مشارکت در بازسازی سوریه در حوزه‌های مختلفی فراهم است که از جمله آنها می‌توان به حوزه زیرساخت برق، راه، مسکن، نفت و گاز و انواع صنایع کلیدی مانند سیمان، صنایع شیمیایی، صنایع غذایی، فولاد، صنایع مهندسی، نساجی و کشاورزی اشاره کرد. ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران و سوریه نیز قصد دارد با بهره‌گیری از مجموعه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در جهت رفع موانع و گسترش روابط اقتصادی دو کشور و اعتلای این روابط و پیگیری تحقق توافق‌ها و تفاهم‌های حاصله و در همکاری و هم افزایی با سایر نهادهای مربوطه اقدام نماید.
در این خصوص ستاد لیست اولویت‌های سرمایه‌گذاری سوریه را از وزارتخانه‌های مربوطه دریافت کرد و در بخش پروژه‌های تارنمای ستاد در دسترس به عنوان یک راهنمایی اولیه در اختیار سرمایه‌گذاران ایرانی قرار داده شده است. این مطالب برای اخذ یک دید کلی از پروژه‌ها بوده تا سرمایه‌گذاران ایرانی بتوانند بدون نیاز به سفر به سوریه و بازدید، این اطلاعات اولیه را کسب نمایند. بدیهی است هرگونه اطلاعات تخصصی‌تر نیاز به انجام بازدیدهای تخصصی، تهیه پیشنهادات فنی و مالی دارد که باید توسط سرمایه‌گذاران تهیه شود.