مجید صمدزاده چهارشنبه شب در نشست هماندیشی در خصوص سازمان بریکس، که با حضور مدیران ارشد حوزه مالی در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، افزود: بریکس مجموعهای از کشورهای در حال ظهور و پرشتاب اقتصادی است که توانسته جایگاه ویژهای را در این چند سال به دست آورد.
وی اظهار کرد: بریکس مجموعهای جهانی و پهناورترین سازمان جهانی به لحاظ جمعیت و مساحت کشورهای عضو به شمار میرود و با سازمانهای منطقهای مانند «اکو» یا «شانگهای» متفاوت است، نرخ تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو بریکس در دنیا رتبه نخست را دارد و جایگاه ویژهای برای آن قائل هستند و روز به روز نیز در حال رشد است.
به گفته صمدزاده هم اکنون ۳۵ کشور دنیا خواهان عضویت در بریکس هستند و اقبال جهانی نسبت به عضویت در بریکس نیز روز افزون است.
مسوول امور بریکس در ایران ادامه داد: بریکس محل عضویت کشورهای نوظهور اقتصادی است، کشورهایی که احساس میکنند توانمندیها و ظرفیتهای آنها در دنیا نادیده گرفته شده، قصد دلارزدایی و شکستن سلطه غرب را دارند، اما این کشورها به رشد اقتصادی دست یافته اند و رشد اقتصادی دنیا نیز به آنها وابسته است.
صمدزاده اظهار کرد: سازمان بریکس سه ستون یا پایه دارد که شامل سیاسی - امنیتی؛ اقتصادی - مالی و فرهنگی - مردمی است و تلاش میکند فعالیتهای خود را منطبق بر این ستونها قرار دهد، آنچه بیشتر از بریکس در دنیا مطرح است مربوط به ستون دوم آن است و هیچ سازمانی به اندازه بریکس برنامه برگزار نکرده و تنها امسال ۲۵۸ برنامه براساس ستونهای مزبور تنظیم کرده است.
وی ادامه داد: بریکس بانکی با عنوان "بانک توسعه نوین" راه اندازی کرده است که ۱۰۰ میلیارد دلار اندوخته دارد و جزو بانکهای موفق در موسسات اعتبارسنجی به شمار میرود و عضویت در آن آزاد است و در چند سال اخیر به ۹۸ پروژه از کشورهای عضو بریکس ۳۵ میلیارد دلار وام داده است.
مسوول امور بریکس در ایران گفت: از آنجا که پروسه عضویت در بانک با مسیر عضویت در بریکس متفاوت است، ایران درخواست عضویت خود را در بانک مطرح کرده که مباحث فنی آن در جریان است، برنامه بانک مزبور این است که درصدبندی کرده و وام را براساس پول ملی به هر کشور اختصاص دهد تا سهمی در دلارزدایی در دنیا داشته باشد.
صمدزاده به رویکردهای بریکس در حوزه ورزش نیز اشاره کرد و گفت: بریکس مخالف محروم شدن و تحریم کشورها از شرکت در بازیهای جهانی است لذا تاکنون نسبت به برگزاری مسابقات ورزشی بین المللی اقدام کرده که ۹۸ کشور با چهار هزار ورزشکار در آن شرکت کرده اند.
وی افزود: بریکس اهداف بزرگ و جاه طلبانهای دارد و میخواهد ترکیب شورای امنیت را تغییر دهد تا هم تعداد کشورهای عضو آن افزایش یابند و هم کارکرد آن تغییر کند، ۲ کشور عضو شورای امنیت که حق وتو دارند، عضو بریکس هم هستند، و موافقت خود را با اصلاح کارکردها اعلام کرده اند.
نخستین همایش یکروزه بریکس در مشهد با هدف آشنایی با فرصتها و ظرفیتهای این سازمان به میزبانی معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی برگزار شد.
در این همایش که با حضور مدیران و کارشناسان دستگاههای مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خراسان رضوی برگزار شد، تعاریف، قوانین، اهداف و رسالت سازمان بریکس تشریح شد و نمایندگان دستگاههای اجرایی در قالب پرسش و پاسخ سوالات خود را مطرح کردند.
منبع : باشکاه خبرنگاران جوان